Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Verzamelen zit al van oudsher in de familie. De ene opa verzamelde postzegels, de andere opa munten uit allerlei landen. Ouders kochten altijd de boekjes met kinderzegels of andere bijzondere verzamel-items. Ik werd meegenomen naar beurzen, waar opa zijn verzameling compleet probeerde te maken, via kopen of ruilen. Niet vreemd dat het ook in de genen zat bij de oprichter van Coins2Collect en ik ook voorzichtig mijn eerste verzameling aanlegde.

Toen in 2002 de eerste euromunten het licht zagen was dit een mooi moment om vanaf de start van alles met betrekking tot de mooie nieuwe munten te verzamelen. Maar alles is wel erg uitgebreid en natuurlijk ook kostbaar. Toen in 2004 de eerste bijzondere 2 euro herdenkingsmunten op de markt kwamen werd dit het mooie afgeronde belangrijkste verzamelgebied. Doel die ik me vanaf dat moment stelde was alle commemorative ofwel herdenkingsmunten te gaan verzamelen. Toen de verzameling steeds completer raakte, breidde ik dit uit naar alle 2 euromunten. Aldus werden naast de herdenkingsmunten ook de gewone 2 euro omloopmunten van alle jaartallen en alle landen bij de verzameling gevoegd. Om dit enigzins te kunnen blijven financiëren werden ook andere munten aangeschaft, zoals bijvoorbeeld PROOF, BU en UNC sets. Uiteindelijk bleek dat ik zoveel verzameld had dat niet binnen het oorspronkelijke verzamelgebied ("alle 2 euromunten") lag, dat ik deze andere munten wilde gaan verkopen. Dit kan natuurlijk op persoonlijke titel, maar ook via het starten van een eenmanszaak. We besloten als gezin om dit laatste te doen.

Inmiddels zijn beide opa's er niet meer, maar ik denk dat ze trots zouden zijn hoeveel lol hun kleinzoon (intussen zelf opa) heeft aan het verzamelen en hoe hij dit nu probeert om te zetten in een klein bedrijfje.

Het gezin is inmiddels ook aangestoken met het verzamel-virus en leven mee, maar werken ook mee waar mogelijk. Ofwel bij het nadenken over bedrijfsnaam, danwel bij het fabriceren van een logo, maar ook in het opzetten en voeren van de noodzakelijke administratieve werkzaamheden. Hoewel de bedrijfsvorm een "eenmanszaak" is, is hun betrokkenheid onontbeerlijk voor het uiteindelijke succes.

We staan aan uw kant, zogezegd aan de kant van de verzamelaar. Misschien heeft u wel hetzelfde verzamelgebied als ons, maar wellicht is dit een andere. We maken er een sport van om daar voor u in mee te denken en in mee te zoeken. Gaandeweg hebben we bij de opzet van Coins2Collect uiteraard de nodige contacten gelegd, zowel in de privé, als zakelijke sfeer. We kopen in bij verschillende kleine en grote partijen (inclusief groothandel) binnen de munten-branche en steeds vaker ook bij de banken binnen het euro-gebied.

Toen in 2016 het bedrijf werd opgericht hebben we samen met onze 2 zonen ook ons logo ontworpen. Centraal in de munt zie je een Lindeboom (verwijzend naar onze familenaam) met daarin onze bedrijfsnaam. Linksonder het oprichtingsjaar "2016" en rechtsonder het muntmeesterteken "Visje", verwijzend naar het sterrenbeeld van de oprichter. Rondom in de rand zie je repeterend "C2C" terugkomen. Het logo zie je boven elke pagina terug.
Hieronder het origineel vóór dat het 3D en van "metaal" was.

Onze webshop Coins2Collect is "live" gegaan in maart 2018. We hopen dat u hier genoeg vindt om uw verzameling compleet te maken. Toch moeten we melden dat er ook munten zijn die niet in de webshop staan, maar waar we wel aan kunnen komen. Schroom niet om hiernaar te vragen, wellicht kunnen we u sneller helpen dan verwacht. Zo voeren we momenteel niet tot nauwelijks gouden munten, maar hebben we wel contacten waarmee we hierover snel kunnen schakelen.

Don en Linda van der Linden.
 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.